neděle 21. června 2015

Kurz Monkiri

s PORIGAMI


Přátelé, stali jste se svědky nemožného! Nový blog jen den po té akci, o které píšu! Až tak inspirující kurz to byl :)


PORIGAMI fandím od té doby, kdy jsem na ně před pár měsíci narazila někde na netu... a pak v Soffa magazínu měli soutěž. Mi se poštěstilo a vyhrála jsem přáníčko. To jsem pak fandila ještě víc :D
Proto, když jsem viděla vyhlášený kurz, hned jsem se přihlásila. Spíše ze zvědavosti, ale upřímně, moc jsem od toho neočekávala. Vystřihneme pár kytiček a bude to. A jak řekl Thorin Bilbovi: „I've never been so wrong in all my life.”

Nejdřív jsme dostaly krásnou krabičku, opravdu krásnou krabičku (proto je skoro na každé fotografii), ve které byly úhledně složené návody, krátký popis monkiri a poctivé množství nařezaného barevného papíru. Následně jsme měly krátkou přednášku včetně videa s ukázkou z japonského pořadu, ve kterém pán živě čaruje s nůžkama... nezní to sice tak absurdně, jako ty japonské pořady, které k nám dorazí, ale pokud máte rádi Boba Rosse, tohle vás také nadchne.

Já bych mohla na videa koukat a přednášku poslouchat klidně celou hodinu a půl. Nicméně, po tom krátkém úvodu jsme začaly. Paní Tereza je skvělá učitelka, nejdřív jsme si zkusily pár vzorů pod jejím vedením a pak i díky opravdu skvělým návodům jsme zbytek zvládaly samy.

Nechci se moc rozepisovat, abych případné zájemce spíš neodradila, protože se snažím o naprostý opak. Kromě toho, že vystřihování monkiri je příjemný odpočinek, opravdu nenáročný na materiál, výsledné vzory jde použít mnohými způsoby. Třeba i jako šablony a se správnými barvami je možné i potisknout látku. A ta krabička... ta krabička je úžasná! Člověk by neřekl, kolik může taková papírová drobnost udělat radosti. 





PORIGAMI pořádá i kurzy pro děti, na kterých si mohou vytvořit třeba takovou žirafu.








Utratila jsem také majlant za krásná přáníčka Porigami, 3 z pražské kolekce a 2 japonské, ale zatím nebylo to správné ranní světlo. Až bude a pokud ho nezaspím, hned nafotím :)





4 komentáře:

  1. Krása, obvykle používám nůžky jen k otvírání věcí, tohle je nádhera!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip! To by mě zajímalo! Papír a nůžky miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Jsem moc ráda, že to splnilo účel :D

      Vymazat